Subscribe:

duminică, 8 august 2010

Orhideea


Cum ne putem bucura de ea cat mai mult timp?

orhidee

Orhideea este regina plantelor din locuintele noastre, cucerindu-ne si incantandu-ne cu splendoarea culorilor si a petalelor. Familia orhideelor este pe locul 2 ca marime, in total fiind raspandite in intreaga lume 15.000 pana la 30.000 de specii. Florile pot fi achizitionate din orice magazin de specialitate, insa pentru a creste sanatoase si armonios trebuie sa stim cateva lucruri de baza in ceea ce priveste ingrijirea lor.

  1. Orhideea are nevoie de multa lumina, de aceea cel mai indicat este sa fie asezata pe pervazul ferestrei. Cu toate acestea din luna mai razele soarelui incep sa fie din ce in ce mai puternice, iar din aceasta cauza exista riscul ca frunzele si florile sa fie arse. Pentru a evita acest lucru este bine sa tinem jaluzelele trase, dar totusi sa lasam sa intrepatrunda pe alocuri lumina.
  2. Aceste plante trebuie udate doar cu apa statuta, cu apa de ploaie sau cu apa fiarta si apoi racita. Din cand in cand este bine sa le stropim cu dusul, insa ghiveciul trebuie scurs bine altfel apa ramane infiltrata la radacini, iar acestea pot putrezi in timp. Indicat este sa udam plantele aproximativ de doua ori pe saptamana. De asemenea este bine sa adaugam ingrasamant special pentru orhidee o data la doua saptamani, atunci cand aceasta se afla inca in crestere sau cand incepe sa infloreasca.
  3. Dupa ofilirea petalelor se taie aproximativ 3/4 din tulpina, astfel este stimulata formarea urmatoarele flori. Ghiveciul orhideelor se schimba o data la 2 - 3 ani, iar atunci trebuie folosit pamant special pentru aceste plante.

Orhideele pot infrumuseta incaperile locuintei chiar si 20 de ani, doar daca ingrijirea se face corespunzator si cu multa dragoste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu