Subscribe:

duminică, 8 august 2010

Un aranjament cu flori plutitoare si lumanari

Un aranjament dar nu unul obisnuit, doar cu flori de primavara si o lumanare in mijloc. Daca adaugati un bol si putina apa veti obtine un efect mai amplu si mai interesant. Reflexiile florilor si lumanarilor in apa, senzatia de miscare continua imprimata de deplasarea florilor, toate confera un efect maxim de proaspat si viu.

Cu siguranta aveti toate ingredientele necesare la indemana, flori, un vas, lumanari, putin timp liber si mai ales entuziasm pentru a realiza ceva simplu dar foarte frumos. Florile care se preteaza de minune pentru un astfel de aranjament sunt trandafirii bine infloriti, nuferii mici, crizantemele, gerbera etc. Indiferent de florile alese aveti grija ca ele sa fie bine inflorite si cu o forma aproape rotunda pentru a evita rasturnarea lor pe o parte. Nu trebuie sa reamintim ca in prealabil veti taia tulpinile sau coditele florilor, precum si orice alte frunze suplimentare.

Alegeti un vas sau bol rotund, cu sau fara picior, dupa preferinta. Sticla trebuie sa fie fara incrustatii sau culori deosebite, pentru a contrasta bine cu florile. Umpleti cu grija vasul cu o stopitoare mica evitand sa stropiti lucrurile din jur, asta dupa ce ati ales deja locul unde va sta aranjamentul. Nu umpleti in exces vasul, jumatate este suficient. Apa trebuie sa fie curata si proaspata, pentru a mentine mai mult timp florile fara sa se ofileasca.

Florile asezati-le cu grija in apa. Nu puneti prea multe flori de preferat intre 3 si 5 flori bine deschise si colorate in culori aprinse, rosu, galben, roz.

Intre ele amplasati lumanari plutitoare cu diferite forme, de stea, de luna, de soare, flori. Puteti folosi si lumanari care au suport mic de aluminiu si care plutesc foarte bine pe apa. Merg foarte bine si lumanarelele parfumate sau cu un pic de sclipici care vor amplifica efectul de stralucitor cand lumanarile vor fi aprinse. Incercati sa nu udati fitilul lumanarilor pentru a nu avea surpriza sa nu se aprinda si efectul sa nu fie complet. Puteti pune lumanarile si in afara bolului cu apa si flori, ca in exemplul cu gerbera de mai sus.

Lucrati cu delicatete si rabdare. Evident alegeti lumanari cu culori diferite fata de cele ale florilor alese. Puteti pune florile de aceleasi culori sau dimpotriva diferite. Acest aranjament poate deveni si un potpuriu daca veti combina mai multe felurile de flori cu mirosuri diferite.

Foarte important, nu lasati nesupravegheat aranjamentul floral atata timp cat sunt lumanarile aprinse. Lasati suficient spatiu intre flori si lumanari pentru a evita ca ceara sa se lipeasca de petale si sa strice totul.

Cand observati ca florile isi pierd prospetimea, culoarea, inlocuitile cu grija cu altele noi, acelasi lucru este valabil si in cazul lumanarilor consumate sau deformate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu