Subscribe:

sâmbătă, 18 iunie 2011

Crinii – podoaba minunata a gradinii

Majoritatea crinilor pot fi plantati in gradina fara nicio problema incepand cu primele zile ale primaverii. Astfel gradina dvs. va fi foarte colorata si frumos impodobita pe tot parcursul anotimpurilor calde.

Crinii se numara printre cele mai vechi flori de gradina, fiind inca in Roma si Grecia Antica de neinlocuit in impozantele parcuri de acolo. Nici pana in zilele noastre aceste plante nu si-au pierdut din popularitate, deoarece oriunde isi etaleaza delicatele petale trezesc admiratia oricui. In Evul Mediu crestinii considerau crinii albi ca fiind simbolul puritatii.

Majoritatea speciilor de crin pot fi sadite toamna sau primavara, exista insa si unele specii care trebuie puse obligatoriu vara in pamant. Daca doriti ca gradina dvs. sa arate impecabil pe tot parcursul verii, indicat este sa plantati crinii in perioada martie – mai la un interval de 10 zile. Adica plantati o serie de bulbi, iar ce-a de-a doua serie o plantati 10 zile mai tarziu. Astfel vara vor inflori pe rand, iar cand se ofileste floarea unui crin, imboboceste un altul.

Majoritatea crinilor prefera un loc insorit. Ideal ar fi ca bulbii sa se afle la umbra celorlalte plante si frunze din strat, deoarece astfel sunt feriti de radiatile solare si de o incalzire prea mare. Cine nu are norocul de a detine o gradina, poate sadi bulbii direct in ghivece. Acestea arata foarte frumos in interiorul casei sau pe balcon.

Recomandat este ca in ghivece sa alegem o specie mai mica, spre exemplu “Avignon”, “Cordelia”, “La Reve” sau “Marco Polo”. Acestea cresc maxim 70 cm. poate fi luata in vedere si “Mona Lisa” care ajunge la 40 cm inaltime.

Un comentariu:

  1. Free Spins, No Deposit Bonus at Tithi Sportsbook
    Get the Free Spins, No Deposit titanium 4000 Casino Bonus at Tithi Sportsbook. This site oakley titanium sunglasses has 1 or titanium ingot more free spins titanium jewelry for piercings for titanium canteen new players. Bonus code: PLAYSTAKIN.

    RăspundețiȘtergere