Subscribe:

sâmbătă, 18 iunie 2011

Trandafirul Japonez

Atunci cand dorim sa facem cadou cuiva o floare, o alegere potrivita este Eustoma grandiflorum, cu alte cuvinte, binecunoscultul Trandafir Japonez. Odata inflorit impodobeste cu splendoarea lui pervazul oricarei ferestre.

Exista mai multe specii ale acestei plante, unele dintre ele nu au o viata foarte lunga, insa sunt elemente decorative de interior absolut minunate, altele pot fi tinute in ghiveci pe balcon, pe terasa sau chiar direct in gradina. Florile sunt atat de frumoase, incat creeaza impresia ca ar fi fost pictate de cel mai talentat pictor al lumii.

Trandafirul Japonez provine din America de Nord - Texas, Colorado, Mexic - si a crescut pe malurile raurilor. Speciile pe care le intalnim astazi sunt intr-adevar plantate si crescute in Japonia.

Ingrijire

Trandafirul Japonez iubeste soarele si caldura, insa nu este indicat sa il asezati la fereastra unde bate soarele torid in miezul zilei. Desi are nevoie de lumina este mai bine sa fie asezat in partea de vest sau in cea de est, astfel poate fi mangaiat de razele blande ale rasaritului si ale apusului.

Trandafirul are nevoie de multa apa cu precadere in perioada in care infloreste, dar si de ingrasamant o data pe saptamana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu