Subscribe:

sâmbătă, 18 iunie 2011

MUSCATA CURGATOARE

Muscata curgatoare (Pelargonium) PDF Imprimare Email

Origine

Aceste plante provin din Africa de Sud

Descriere

Pelargonium sunt plante foarte iubite, au frunze care au diferite forme susţinute de un peţiol lung. Cel mai des întâlnite au frunzele rotunde uşor lobate. Aceste plante sunt apreciate pentru florile lor care au o multitudine de culori. Specia Pelargonium peltatum sau muşcată curgătoare (căţărătoare) are frunzele mai lucioase de un verde strălucitor cu florile reunite sub forma de umbrela susţinute de pedunculi lungi sunt ideale de cultivat în jardiniere sau coşuleţe suspendate.

Perioada de înflorire

Înfloresc de la sfârşitul primăverii pana toamna târziu. Daca iarna au condiţii corespunzătoare pot înflori şi în acest anotimp.

Îngrijire

Primăvara şi vara planta se ţine în plin soare. Se uda atunci când compostul este uscat, daca este foarte cald se va uda mai des. Se va curăţa de frunzele uscate şi florile trecute si se va tăia imediat sub frunza unde s-a aflat floarea pentru formarea noilor lăstari şi o frumoasă ramificaţie. Plantele se vor ajuta şi cu îngrăşământ administrat vara o dată la 2 săptămâni. După perioada de înflorire toamna-iarna plantele se vor ţine într-o perioadă de repaus. Li se va asigura o temperatură de 7-5°C, se vor uda rar şi se vor curăţa de frunzele veştede şi florile uscate.